Bramboriáda

Milí rodiče a přátelé ZŠ a MŠ,

chtěli bychom vás touto cestou pozvat na akci Bramboriáda (plakát), která se bude konat za příznivého počasí ve středu 16. 10. od 16:30 v areálu „za školou“ a zároveň vás požádat o pomoc v souvislosti s touto akcí.

Celá akce je koncipována jako zábavné odpoledne pro děti, rodiče, prarodiče a přátelé, děti budou plnit bramborovou stezku s úkoly, společně s rodiči si vytvoří vlastní výtvory nejen z brambor, ochutnají brambory a jablka pečená v ohni, upečou si vlastní bramborovou placku, někteří vyhrají se svoji bramborovou kuriozitou, jiní si zase nakoupí na jarmarku nějakou dobrotu „jako od babičky“.

Rádi bychom Vás požádali o spolupráci při pořádání „Jarmarku domácích produktů“, abychom společně pomohli založit příjemnou tradici naší místní komunity. Pokud máte něco, o co byste se mohli podělit s ostatními a výrobek je připraven z místních surovin nebo souvisí nějak s naším místem, regionem a tím, co v něm „roste“ nebo „se to tak u nás dělá“ (domácí výpěstky, cokoli z brambor, domácí mošt, marmeláda, povidla, med, sirup, kečup, čalamáda, výrobky z kukuřičného šustí, slaného těsta…napadne vás určitě spousta dalších věcí) prosím, přidejte se, stačí nám do neděle 13. 10. napsat na email:  osrp.zs.drasov@gmail.com nebo zavolat na číslo 736 607 855 váš prodejní záměr – tedy, co byste mohli věnovat občanskému sdružení do prodeje (ideálně pár kousků v menším balení), váš výrobek označíme jménem i originálním popisem, nemusíte si ani dělat starosti s balením, my se o to již postaráme. Celý výtěžek z tohoto drobného prodeje produktů půjde zpět dětem, tedy bude věnován na konto OSRPu.

Nejde nám o to udělat z akce prodejní tržnici. Jde nám jen o to vytvořit a nabídnout dětem touto dříve tradiční formou možnost ochutnat něco, co dělá teta, babička nebo kamarádka „vedle“ a upozornit na to, že i u nás si umíme udělat spoustu dobrých věcí sami vlastníma rukama z vlastnoručně vypěstovaných plodin. Budeme rádi za jakýkoli nápad.

Také Vás chceme pozvat do soutěže o největší, nejmenší a nejkurióznější bramboru, pokud takový výpěstek máte doma nebo uvidíte v obchodě, neschovávejte se s ním, přijďte se pochlubit a možná vyhrát tu nejcennější (bramborovou) medaili.

Zároveň budeme potřebovat pár dobrovolníků, kteří by mohli s přípravou akce jako takové ve středu pomoci a v průběhu akce být na stanovišti, hlídat ohniště, péct nebo prodávat, prosíme, přihlaste se nám také na email osrp.zs.drasov@gmail.com nebo na telefonu 736 607 855. Určitě se najde nějaká pohodová máma, táta, teta nebo babička s dědou, kteří nám budou ochotni pomoci…ozvěte se nám, vítáme každou pomocnou ruku, nohu i hlavu.

Předem děkujeme všem, kteří se jakoukoli formou budou chtít na této akci pro děti podílet, velmi si vážíme vašeho času a ochoty. Děkujeme ale pochopitelně i těm, kteří si na jarmarku za symbolickou částku něco zakoupí a podpoří tak jeden dobře myšlený nápad. Jestli bude nakonec opravdu považován za dobrý, záleží tak trochu na nás všech.

Za radu občanského sdružení

Petr Sadílek, Michal Večeře, Hana Svánovská, Ninel Litomiská a Vladimír Janků

 

Novinky

V této rubrice nejsou žádné články.

Štítky